shiatsu bij zwangerschap

Vrouwelijke cyclus 


Omdat shiatsu de energie optimaal laat doorstromen, kan shiatsu ondersteunend werken tijdens heel de vrouwelijke cyclus. Veel vrouwen hebben last van overvloedige, pijnlijke of onregelmatige maanstonden. Op zich zijn dit al aanwijzingen dat bepaalde meridianen te weinig energie laten doorstromen, terwijl elders de energie geblokkeerd is. Shiatsu brengt onder andere de energie van de lever en de nieren in evenwicht, zodat de menstruele cyclus zo natuurlijk mogelijk kan verlopen.

Specifiek naar zwangerschap toe, kunnen zowel vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen, als zwangere en pas bevallen vrouwen, profijt hebben van de deugdzame werking van een reeks behandelingen.


Shiatsu vóór, tijdens & na de zwangerschap 


Samen letten we op een goede houding, gezonde voeding en ondersteunende oefeningen. Een begeleiding van de zwangerschap met shiatsu betekent voor veel vrouwen een diep contact met de baby vanuit een intens ontspannen gevoel. Tijdens heel de zwangerschap en ook naar de bevalling toe kan er gewerkt worden op emoties, i.e. vaak angsten en onzekerheden.

Maar ook louter fysiek biedt een behandeling verlichting voor een hele reeks typische kwaaltjes, zoals onder andere: misselijkheid, maagzuur en overgeven, vermoeidheid, kramp, hoofdpijn, rugklachten, constipatie, trillende benen, hartkloppingen en moeilijke ademhaling …

Shiatsu wordt vaak aangeraden tijdens de laatste drie maand van de zwangerschap specifiek bij stuitligging of aan het einde van de zwangerschap om de bevalling op een natuurlijke manier op gang te brengen.

We vergeten ook de papa niet, want hij komt minstens een keer mee en we leren hem eenvoudige technieken aan voor thuis.

Na de geboorte kan shiatsu helpen bij een evenwichtig herstel en een natuurlijke ontzwangering.


Uit de ervaring…


Ik heb zelf ontzettend geluk gehad met een partner als shiatsutherapeut en heb tijdens mijn twee zwangerschappen mogen genieten van een begeleiding op de voet… Elk kwaaltje werd ’s avonds letterlijk onder handen genomen. Ik kan alleen elke vrouw hetzelfde wensen…  (Annelies)

d
c