medewerkers

bert_coolsBert Cools  


Bert verzorgt bij IYASHI de extra module DE MENS voor het Shiatsu Groeitraject. Deze module kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Bert haalde een bachelor in de verpleegkunde en heeft zijn diploma van leraar. Hij werkte op intensieve zorgen in Gasthuisberg, Leuven (1990-2000) en als docent in het St.Franciscusinstituut voor verpleegkunde, Leuven (2001-2016). Ondertussen geeft hij ook les aan de Levensschool, Tongerlo en het Oost-West Centrum, Antwerpen. Tegenwoordig verbindt Bert zijn passie voor lesgeven, helen en het menselijk lichaam met een brede universele visie en spirituele kijk op het leven. Hij coacht en doceert DE MENS vanuit een grondige kennis van het Westerse model gecombineerd met een diep weten van de Oosterse energetische visie.  Door zelf de Shiatsu-opleiding te volgen bij Annelies en Ronny kon hij ook de ervaring van de energetische principes aan den lijve integreren. 
Aanvullende opleidingen: Consulent gezonde leefgewoonten (Ignoramus academie), Evolutiepsychologie (Ignoramus academie), Shiatsu opleiding (Iyashi)


 Christel Vanderheyden 


Christel verzorgt bij IYASHI de extra module Natuurvoeding voor het Shiatsu Groeitraject. Deze module kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

“Ik ben Christel Vanderheyden, gelukkig getrouwd en moeder van 2 zalige dochters. 

Via een intens, nooit eindigende, innerlijke en uiterlijke zoektocht en een heel deel opleidingen,  – Evolutiepsychologie, Consulent gezonde Leefgewoonten, Natuurvoedingsadviseur en docente, Innerlijke Scholingsweg, Opstellingen, Nieuwetijdskinderen, Individueel Emotioneel Begeleider, Kindercoach, Creatieve therapie, Vedic Art Teacher, en zoveel meer, heb ik geleerd Kennis te verbinden met een diep en oud universeel Weten en de passie ontdekt om dit met anderen te delen. Wat ik dan ook al van 2003 mag doen, en sinds 2012 onder de naam Sigurya!

Ik ben een duizendpoot en voor mij hangen de dingen die ik doe, hoe verschillende ze ook lijken, allemaal samen. 

Ronny en Annelies leerde ik al vele jaren geleden kennen tijdens onze 3-jarige opleidingen. Shiatsu was een wijze waarop ik mezelf al jaren in balans liet brengen en kwam via mijn man die de opleiding volgde bij Iyashi onze woonkamer binnen.

Voeding is voor mij een levens-alchemie. Het brengt zoveel teweeg in ons hele zijn. Als we dat vanuit een grote universele levensvisie en met natuurlijke producten doen, wordt dat een magische cocktail van Levenslust, Transformatie en Gezondheid. Vanuit die visie kan ik het koppelen aan shiatsu en hoe het een onmisbaar element is in het behandelen van mensen en het in balans zijn met jezelf.”

ElsApp


Els Appermont


Els heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus I.

‘Ik ben Els Appermont, getrouwd, moeder van 4 kinderen en bezig met natuurlijk leven in al zijn facetten. Van opleiding ben ik maatschappelijk assistent en het werken met mensen boeit mij dan ook al lang. Shiatsu kwam 6 jaar geleden op mijn pad tijdens mijn derde zwangerschap. Het leerde me weer voeling te krijgen met mijn lichaam, mijn ziel en geest. Vanuit die ervaring heb ik dan gekozen voor de driejarige opleiding tot shiatsu-therapeute om mijn eigen praktijk te kunnen starten en die ervaringen te mogen doorgeven. Massage op school en babymassage zijn gaandeweg als een natuurlijke uitbreiding mijn shiatsu komen verrijken. Shiatsu blijft mij boeien en raken en ik voelde me dan ook erg vereerd dat Annelies en Ronny mij vroegen om mee te komen assisteren in het eerste jaar.  Dankbaar voel ik mij dat ik mee mag deel uitmaken van Iyashi en mensen kan begeleiden in hun shiatsu-verhaal.’


  Astrid Grunwald


Astrid heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus I.

‘Na mijn studie tot beeldend kunstenares verzeilde ik in de privé sector. Omdat in het bedrijfsleven vooral het hoofd, het denken aan bod komt begon ik al gauw mijn handen te missen. Ik leefde erg snel wat mijn energielevel niet ten goede kwam. Daarnaast had ik ook fysieke klachten, die werden verholpen door het krijgen van shiatsu behandelingen. Door deze drie bevindingen werd het me duidelijk dat ik deze eeuwenoude methode zou leren. Sindsdien heeft shiatsu heel wat veranderd in mijn leven. Shiatsu is niet enkel een holistische massagetechniek, shiatsu is ‘a way of life’ die je bewuster doet leven, voelen, ervaren, opvoeden, je bewuster laat omgaan met je omgeving en voeding.

Vandaag geef ik met plezier en aandacht shiatsubehandelingen in Herent en assisteer ik de shiatsulessen bij Iyashi.’


KarineKarine De Becker


Karine heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus II.

“Shiatsu kwam de eerste keer op mijn weg, ongeveer een 20 jaar geleden, in de voorziening vzw Alvinnenberg. (Doelgroep: volwassenen met mentale, fysische en motorische beperkingen).  Hier werkte ik als opvoeder/begeleider en zelfs een aantal jaar als kwaliteitscoördinator. Daar kwam ik Moniek Beck en Elly Wijnen tegen. Zij beoefenden oa shiatsu, yoga en reflexologie. In een ver verleden had ik al kennis van kinesitherapie opgedaan. Af en toe liet ik me door hen behandelen. Keer op keer was ik gefascineerd door hun bevindingen, hun wijsheid, het mentale, het emotionele en het fysieke  dat aan elkaar hingen. De ‘toevalligheden’ die ze volledig konden ontleden. Steeds wou ik meer weten van ‘dit mysterie’. Die periode had ik geen ruimte om een opleiding te starten. Ik had me wel al eens geïnformeerd naar scholen maar de verre en vele verplaatsingen zag ik toen niet zitten.

Enkele jaren geleden hoorde ik dat er een shiatsu school in het Leuvense kwam: Iyashi. Ik heb geen seconde getwijfeld om me in te schrijven. De drie shiatsu jaren waren een complete en een  verrijkende aanvulling in mijn leven. Twee prachtige mensen Annelies en Ronny kruisten mijn weg. Versterkt door een sterk team . De medische en energetische lessen van Bert Cools en de kooklessen van Joke Luyckx zorgden voor nog meer diepgang.  Dit samen met een fantastische groep waar ik in terecht kwam….. ik kan alleen maar zeggen dat ik ‘thuiskwam’.

Annelies en Ronny ondersteunen je bij jouw groei als mens. Niet alleen via de weg van shiatsu maar gewoon door hun ‘zijn’ en iedereen in zijn/haar eigenheid te laten en te respecteren. Dat Iyashi op mijn weg kwam, is geen toeval. Tijdens mijn opleiding werd ik zo begeesterd door shiatsu dat ik de paarden shiatsu opleiding bij Equina heb gedaan. Niet alleen de paarden maar ook mijn honden waren de ideale proefkonijnen 😉

Ondertussen zijn er een paar dingen veranderd in mijn leven. Sedert een jaar werk ik in het Open Therapeuticum Leuven, als begeleider bij groeipad. Doelgroep: NAH, ASS en HSS.

Daarnaast ben ik vorig jaar gestart in bijberoep als ‘creatieve therapeut en massages ‘ , Thuiskomen bij mezelf werd geboren. Ik geef oa shiatsu behandelingen in het fitnesscentrum van mijn broer Jupiter Health Planet (Zaventem), in het Open Therapeuticum Leuven (Herent) en thuis (Bierbeek).

Voor mij betekent leven: ‘groeien’, ‘zijn’, ’mijn hart/passie volgen’, ‘aarden’, ‘liefhebben’, ‘dieren en  natuur’ , ‘stilte’, ’levenslang leren’, ‘gezelligheid’, ’genieten van het nu’, ‘familie en vrienden’.

De shiatsu opleiding bij Iyashi kan ik iedereen aanraden. Via supervisie blijven we werken aan onszelf. Het is een verrijking voor jezelf en je omgeving. Shiatsu verandert je leven. Gestart met ‘assisteren’ september 2015.

Met veel plezier en nieuwsgierigheid kijk ik uit naar een jaar vol mooie, verrijkende ervaringen. Omringd door een team van liefdevolle, gepassioneerde mensen, die klaar staan om iedereen te verwelkomen, te laten kennis maken en te laten groeien in de wondere wereld van shiatsu.

Welkom bij Iyashi.

Lieve groet,

Karine”


JonathanJonathan Verlinden


Jonathan heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus I.

‘Ik ben Jonathan; ik ben 28 jaar en heb een halftijdse job in Jupiter Health Planet. In dit centrum heb ik ook mijn eigen zaak Sentaku  als schoonheidsspecialist, shiatsu beoefenaar en PSYCH-K Facilitator.

Ik werkte 3 jaar lang in een wellness centrum waar ik vooral gelaatsverzorging en relax massage gaf. Hierbij kwamen vele vragen van de klanten over hun leven.  Zo ben ik op zoek gegaan of er antwoorden zijn op deze diepere vragen van het leven. Veel  vragen over mezelf  heb ik zelf kunnen invullen door het volgen van het Groeitraject bij Iyashi. Ook de extra module De Mens en Voedingsleer waren hier in Iyashi voor mij zeer waardevol.

Ik ben zeer dankbaar dat ik nu medewerker ben bij Iyashi.’


d
c