medewerkers

bert_cools

Bert Cools  

www.bertcools.be


Bert verzorgt bij IYASHI de extra module DE MENS voor het Shiatsu Groeitraject. Deze module kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Bert haalde een bachelor in de verpleegkunde en heeft zijn diploma van leraar. Hij werkte op intensieve zorgen in Gasthuisberg, Leuven (1990-2000) en als docent in het St.Franciscusinstituut voor verpleegkunde, Leuven (2001-2016). Ondertussen geeft hij ook les aan de Levensschool, Tongerlo en het Oost-West Centrum, Antwerpen. Tegenwoordig verbindt Bert zijn passie voor lesgeven, helen en het menselijk lichaam met een brede universele visie en spirituele kijk op het leven. Hij coacht en doceert DE MENS vanuit een grondige kennis van het Westerse model gecombineerd met een diep weten van de Oosterse energetische visie.  Door zelf de Shiatsu-opleiding te volgen bij Annelies en Ronny kon hij ook de ervaring van de energetische principes aan den lijve integreren. 
Aanvullende opleidingen: Consulent gezonde leefgewoonten (Ignoramus academie), Evolutiepsychologie (Ignoramus academie), Shiatsu opleiding (Iyashi)


 

Tanja den Hertog

JOY 4 LIFE


Tanja heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus II.

‘Hoi, ik ben Tanja, gehuwd met Keith en moeder van 3 kids. Ik heb een master in de Lichamelijke Opvoeding en een master in Didactiek.Jarenlang heb ik les gegeven in het onderwijs als sportjuf. Het lesgeven aan kids vond ik zalig, alleen had ik moeite met het onderwijssysteem, evenals het beleid van de school waar ik stond. 

Mijn zoektocht is begonnen omdat ik enorm twijfelde aan mijn job op dat moment. In mijn zoektocht maakte ik kennis met yoga. Yoga leerde me weer meer voeling te krijgen met mijn lichaam. Tijdens de yogalessen werd ik getriggerd door de korte meditatie-momenten, maar dit bleef allemaal zeer abstract. Ik wilde echt ervaren wat meditatie was en hoe het voelde om in een meditatieve staat te zijn en ik heb op aanraden van mijn yogalerares de Energetische Meditatie gevolgd bij Annelies. Er was onmiddellijk die klik en een gevoel van welkom te zijn. En ja ik heb bij Annelies een staat van diepe meditatie mogen ervaren. Natuurlijk kwam shiatsu niet veel later op mijn pad.

Shiatsu raakte me vanaf dag 1 tot diep in mijn ziel en het liet me ook niet meer los. Door mijn zoektocht, de driejarige opleiding bij Iyashi en alle andere ervaringen ben ik beginnen inzien hoe belangrijk het is om je zielenpad te volgen. Het groeitraject bij Annelies en Ronny hebben mij sterker en bewuster gemaakt. Gedurende het schrijven en het uitwerken van mijn eindwerk werd me meer en meer duidelijk dat ik deze weg zou inslaan. Na 15 jaar onderwijs heb ik uiteindelijk de stap durven zetten naar zelfstandige. Nooit gedacht dat ik dat zou durven. Nu doe ik de dingen waar ik gelukkig van word: ik geef yoga, meditatie en shiatsu met een diepe connectie van mens tot mens. Zo blij ben ik als ik zaadjes kan planten bij mensen op weg naar heling.

Graag wil ik mijn steentje bijdragen om shiatsu die erkenning te geven die het verdient. We werken in onze hedendaagse maatschappij nog veel te veel symptomatisch. Shiatsu zou mensen preventief sterker kunnen maken; zowel fysiek, emotioneel alsook spiritueel. Al vaak hoor ik mensen na een behandeling zeggen, dat had ik nu echt nodig, nu ben ik weer wat dichter bij mezelf. Ik sta volledig achter de holistische visie van de Oosterse filosofie waar mensen preventief werken aan hun eigen welzijn aan de hand van beweging, voeding en shiatsu/acupunctuur en zelf het heft in handen nemen en verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen gezondheid, want voorkomen is beter dan genezen. 

Ik ben enorm dankbaar dat ik nieuwe shiatsu studenten mee mag begeleiden in dit wonderbaarlijke traject bij Iyashi. 

Namasté”


  Els Dens

www.elsdens.be


Els heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert nu in Cyclus I.

“Ik heb Iyashi leren kennen via de Energetische Meditatie die Annelies gaf. Les volgen bij Annelies voelde zo als thuiskomen en ook de elementen uit de Energetische Meditatie sloten helemaal aan bij de manier waarop ik in mijn praktijk fijngevoelige mensen begeleid om hun onderliggende emoties toe te laten. Ik volgde dus de hele reeks twee keer :) zodat ik dit zelf ook kan doorgeven.

Daarna had ik zin in meer en vooral de term ‘groeitraject’ sprak me enorm aan. Geboeid om dieper te duiken in de Oosterse filosofie was de shiatsu opleiding een enorme verrijking en extra toegangspoort (naast coaching, loopbaanbegeleiding en hartcoherentie training) om fijngevoelige mensen te begeleiden naar een evenwichtig en vreugdevol leven.

Dat deed het groeitraject ook met mij! Ik voelde mijn innerlijke kracht en stabiliteit jaar na jaar groeien tot ik klaar was om na het derde jaar als assistent mee in de opleiding te stappen. Begeleid mogen worden door Ronny en Annelies, en nu ook mijn bijdrage mogen leveren aan dit prachtige traject is tegelijk voedend en hartverwarmend.”


 

Jonathan Verlinden

www.sentaku.be


Jonathan heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en assisteert dit jaar in cyclus I. Hij is ook erkend lesgever voor Cyclus I en geeft les tijdens de Zomerspecial. 

“Ik ben Jonathan, afgestudeerd als schoonheidsspecialist en masseur.

Drie jaar lang werkte ik in een wellness centrum waar ik vooral gelaatsverzorging en relaxmassage gaf. Via een klant kwam ik in aanraking met voetreflexologie. Deze manier van ondersteuning en holistisch voelen en denken raakte me diep. Hierdoor ben ik voetreflexologie gaan studeren en gaan toepassen in de praktijk. Opvallend was dat ik niet enkel de voeten maar ook het hele lichaam graag masseerde. Mijn zoektocht vervolgde zich en ik kwam uit bij Iyashi waar ik Ronny en Annelies voor de eerste keer ontmoette. Dankzij het shiatsu groeitraject ben ik mezelf gaan ontdekken en ben ik keuzes gaan maken die echt bij mij passen.
Nog steeds krijg ik elke dag de kans om keuzes te maken die bij mijn essentie passen. Deze instelling heeft mijn leven veranderd. De extra modules ‘De Mens’ en ‘voedingsleer’ in Iyashi zijn voor mij een grote aanvulling op het groeitraject.

Ik heb een eigen praktijk ‘ Sentaku’ gelegen te Sterrebeek. 

Vanaf september 2015 zit ik mee in het team als assistent. Sinds november 2019 ben ik ook ‘leraar in opleiding’. Ik ben zeer dankbaar dat ik me steeds meer mag verdiepen en mensen mag mee begeleiden in het groeitraject.”


 Karine De Becker

www.thuiskomenbijmezelf.be


Karine heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en is nu assistent in Cyclus III. Zij is erkend lesgever voor Cyclus I en geeft les tijdens de Zomerspecial. 

“Shiatsu kwam de eerste keer op mijn weg, ongeveer een 25 jaar geleden, in de voorziening waar ik toen (passievol meer dan 20 jaar ) werkte als begeleider/opvoeder/kwaliteitscoördinator. (Doelgroep: volwassenen met mentale, psychische en motorische beperkingen).  Daar kwam ik Moniek Beck en Elly Wijnen tegen. Zij beoefenden oa. shiatsu, yoga en reflexologie. In een ver verleden had ik al kennis van kinesitherapie opgedaan. Af en toe liet ik me door hen behandelen. Keer op keer was ik gefascineerd door hun bevindingen, hun wijsheid, het mentale, het emotionele en het fysieke  dat aan elkaar hingen. De ‘toevalligheden’ die ze volledig konden ontleden. Steeds wou ik meer weten van ‘dit mysterie’. Die periode had ik amper ruimte om een opleiding te starten. Ik had me geïnformeerd naar scholen doch de verre en vele verplaatsingen zag ik toen niet zitten.

Enkele jaren geleden hoorde ik dat er een shiatsu school in het Leuvense kwam: Iyashi. Ik heb geen seconde getwijfeld om me in te schrijven. De drie shiatsu jaren waren een complete en een  verrijkende aanvulling in mijn leven. Twee prachtige mensen, Annelies en Ronny, kruisten mijn weg. Versterkt door een sterk team. De medische en energetische lessen van Bert Cools en de kooklessen van Joke Luyckx zorgden voor nog meer diepgang.  Dit samen met een fantastische groep waar ik in terecht kwam….. ik kan alleen maar zeggen dat ik ‘thuiskwam’.

Annelies en Ronny ondersteunen je bij jouw groei als mens. Niet alleen via de weg van shiatsu maar gewoon door hun ‘zijn’ en iedereen in zijn/haar eigenheid te laten en te respecteren. Dat Iyashi op mijn weg kwam, is geen toeval. Tijdens mijn opleiding werd ik zo begeesterd door shiatsu dat ik  tegelijkertijd ook de paarden shiatsu opleiding bij Equina erbij deed. Niet alleen de paarden maar ook mijn honden waren de ideale proefkonijnen J   

Ondertussen zijn er een paar dingen veranderd in mijn leven. Sinds juni 2015 werk ik in het Open Therapeuticum Leuven, als ‘begeleider bij groeipad’ en ‘shiatsubeoefenaar’. Doelgroep: NAH, ASS en HSP.

Daarnaast ben ik op 1 juli 2015 gestart in bijberoep als ‘creatieve therapeut en massages ‘ en ‘coachen met paarden’. ‘Thuiskomen bij mezelf werd geboren.

Voor mij betekent leven: ‘Groeien’, ‘zijn’, ’mijn hart/passie volgen’, ‘aarden’, ‘liefhebben’, ‘dieren en  natuur’ , ‘stilte’, ’levenslang leren’, ‘creëren’, ‘gezelligheid’, ’genieten van het nu’, ‘mensen begeesteren’, ‘familie en vrienden’.

De shiatsu opleiding bij Iyashi kan ik iedereen aanraden. Via supervisie blijven we werken aan onszelf. Het is een verrijking voor jezelf en je omgeving. Shiatsu verandert je leven.  Ook dat van mij.                         

Van september 2015 tot 2019 was ik assistent. Vanaf september 2019 ben ik ‘leraar in opleiding’.

Met veel plezier en nieuwsgierigheid kijk ik uit naar een jaar vol mooie, verrijkende ervaringen. Omringd door een team van liefdevolle, gepassioneerde mensen, die klaar staan om iedereen te verwelkomen, te laten kennis maken en te laten groeien in de wondere wereld van shiatsu.

Welkom bij Iyashi.

Lieve groet,

Karine” 


  Melissa Debecker


Melissa heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en is nu assistent in Cyclus I.

“Ik ben Melissa Debecker en ik werk sinds enkele jaren als begeleidster in OTL Jeugd & Volwassenen (Herent), doelgroep NAH, ASS, HSP, enz. Hier kwam ik voor het eerst in contact met shiatsu via een collega die de opleiding bij Iyashi had gevolgd. Er ging een wereld voor mij open en ik schreef me meteen in voor cyclus 1. Elke cyclus voelde als vernieuwend en toch thuiskomen. De extra modules ‘De Mens’ en ‘Natuurvoeding’ ervaarde ik als een heel waardevolle aanvulling op de hele shiatsu-filosofie. Ik ben zo dankbaar voor het groeiproces dat ik hem mogen doormaken tijdens de opleiding. Shiatsu heeft me dichter bij mezelf gebracht, inzichten gegeven en mijn blik naar de wereld verruimt. Het heeft me helpen groeien als mens, als individu en als begeleidster op mijn werk. Ik ben dankbaar te mogen deel uitmaken van het Iyashi-team als volgende stap in mijn verhaal!”


  Peter Plasqui

www.integraltouch.be


Peter heeft bij IYASHI de shiatsu opleiding gevolgd en is nu assistent in Cyclus I. 

“Ik ben Peter, man van Elisabeth, vader van Khan. Ik heb sinds 2001 als verpleegkundige vele aspecten van de Westerse gezondheidszorg gezien en doorleefd. Van de bedrijfswereld tot de NGO-wereld, van het onderwijs tot vele ziekenhuizen in binnen-en buitenland. Ik specialiseerde me in Tropische geneeskunde en werkte voor Artsen Zonder Grenzen in de Darfur crisis.

Deze missie liet een diepe indruk na en katapulteerde me recht in een existentiële crisis. Vragen over lijden, leven, dood en wat onze plaats in dit alles is, hielden me bezig. Ik verdiepte me in de integrale filosofie van Ken Wilber, begon Hatha Yoga en Zazen meditatie. Ik ontwikkelde tegelijkertijd een interesse in bouw. Gedreven door mijn ethische idealen specialiseerde ik me in ecologisch bouw en bouwde mijn eigen strobalenwoning, samen met mijn vrouw.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door alternatieve geneeswijzen. Maar de eerste Shiatsu behandeling die ik ooit kreeg raakte me diep. Ik wou meer weten over het energetische lichaam van een mens en besloot dadelijk om de opleiding bij Iyahsi aan te vatten. Deze opleiding gaat grondig in op de verschillende shiatsu technieken, en bovendien wordt er door de zachte inclusieve holistische aanpak van Ronny en Annelies veel ruimte gemaakt voor persoonlijke groei.

Voor mij is shiatsu het verbinden met elkaar op een diep en subtiel niveau. Het is een meditatie in beweging, een energetische dans, begeleid door het orkest van een grenzeloze stilte. Het is vanuit deze connectie dat heling kan ontstaan.

Gassho,

Peter”


d
c