droomanalyse

Ik heb in mijn leven dromen gehad, die me altijd bijgebleven zijn, en mijn ideeën veranderd hebben;
ze hebben me helemaal doordrongen, zoals wijn zich met water vermengt, en ze hebben de kleur van mijn geest veranderd. 
(Emily Brontë)


Zoals we in ons dagelijks leven overdag mensen en gebeurtenissen tegenkomen die betekenisvol zijn voor ons pad, zo zijn dromen de gebeurtenissen en situaties van de nacht. Tijdens de dag (yang) denkt, handelt en voelt onze persoonlijkheid. ’s Nachts (yin) krijgen we boodschappen van de ziel.

In een droomsessie werken we met een droom op zoek naar de stem van je ziel, zodat die ook overdag kan doorklinken en je persoon-lijkheid kan doordringen en verrijken. Het droomwerk is ervarings-gericht en maakt ook gebruik van technieken als opstellingen, tekenen, lichaamswerk. Zo kom je echt bij de beleving van de droom, zonder er met onze geest een mentale constructie van te maken. Beetje bij beetje kan de ziel zo doorschijnen in je dagelijks leven. Het is de bedoeling deze zielenboodschappen ook echt te integreren in de buitenwereld door concrete stappen te zetten in de vertaling naar je persoonlijkheid.

Je kunt kiezen voor een individuele droomsessie bijvoorbeeld bij een droom die je erg is bijgebleven en betekenisvol lijkt. Je kunt ook een tijdje in begeleiding komen als je op zoek bent naar je binnenkant, je schaduw-kanten, je innerlijke wereld.


Praktisch


Na een traject individuele droomanalyse bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de Opleiding Droomgids in De Gulden Snede bij Annamaria Bosmans.
Ronny en Annelies maken deel uit van de Droomkring.

d
c