wie zijn wij?

Ronny Massa & Annelies Declerck


 


Annelies Declerck

‘Heling ontstaat door liefdevol aanwezig te zijn bij wat is.’


Afgestudeerd als japanoloog woonde ik 5 jaar in Japan. Ik werd doordrenkt met de cultuur, de taal, de voeding, de levensstijl… en op die manier kwam ik ook voor het eerst in contact met shiatsu, Japanse drukpuntmassage: aan de bron. Deze eerste kennismaking groeide uit tot een passie en de introductie in de Oosterse filosofie opende de poort naar andere holistische geneeswijzen. De eerste steen was gelegd op mijn pad naar bewuste ontwikkeling en groei.

Naast shiatsu zijn nu meditatie, systemisch werk, droombegeleiding, live the connection, kundalini yoga en sjamanisme de pijlers in het centrum IYASHI dat ik samen met mijn echtgenoot, Ronny Massa draag. We hebben ook 4 kids!

Vandaag brengt de roep van mijn ziel me bij de archetypes van moeder, van priesteres, van yogi en van sjamane… en inspireert zo om mensen te begeleiden op hun weg.

Opleidingen: Shiatsu beoefenaar (aan Oost-West Centrum en Lifeforce Shiatsu, erkend door BSF), docentenopleiding tot erkend lesgever in shiatsu (Lifeforce Shiatsu), Consulent Gezonde Leefgewoonten (Syntra Leuven), Evolutiepsychologie (Ignoramus academie), Opleiding Droomgids en Systemisch Werk (De Gulden Snede), Breek de Stilte I en II (Interakt), Kundalini Yoga Level I (Cherdi Kala, lead trainer Shiv Charan Singh), Kundalini Yoga Level II Stress & Vitality, Conscious Communication, Lifestyle en lifecycles, Authentic Relationships & Mind and Meditation (Shiv Charan Singh), Kundalini Yoga Associate Teacher Trainer, PSYCH-K® (Basis, Advanced, Optimal Health, Divine, Pro), PER-K®, Live the Connection (Kernmodule, Familie, Communicatie, Wie ben ik, Grensoverschrijding, Gezondheid) (Marina Riemslagh), Sacred Oak Academy (Yr 3 – Rose Cole)

Aanvullende cursussen: Seiki (bij Frans Copers en bij Kishi Sensei), Hatha en chakra yoga, prenatale en postnatale yoga, Tao yoga, Ki for life training, Energetische Meditatie (EM 1, 2, 3 en 4), macrobiotiek, Wellness Coach (Syntra Hasselt), Childplay Yoga (Gurudass Kaur), Opstellingen van het verlangen (Franz Rupert), Verdiepingsdagen From Womb to World (Anna Verwael), Wisdom of Trauma Retreat (Gabor Maté), Shiatsu en Trauma (Chris Camp)


Ronny Massa

Shiatsu is voor mij: ‘Contact maken met het wezenlijke van ieder individu met de intentie om te helen.’


Sinds 1999 verdiep ik mij in de wonderlijke wereld van shiatsu. In het zoeken naar mezelf en vanuit een innerlijke verlangen verscheen shiatsu als een logisch gevolg in mijn leven. De drie jarige opleiding bracht rust en het geven van shiatsu voelt dan ook als thuis komen. Binnen het gezin, we hebben vier kinderen, staat shiatsu samen met de macrobiotische levensvisie en yoga centraal. Ik heb na de drie jarige opleiding gezocht naar opleidingen die complementair zijn aan shiatsu en een groter draagvlak creëren voor mij nu als begeleider. Samen met shiatsu zijn evolutiepsychologie, energetische meditatie, yoga, systemisch werk en droombegeleiding de pijlers in mijn werk binnen het centrum iyashi dat ik samen met mijn partner Annelies Declerck uitdraag. In het traject dat we beide gegaan zijn, willen we authentiek in het welkom naar de mensen zijn.

Opleidingen: Shiatsu beoefenaar (Lifeforce Shiatsu), Consulent gezonde leefgewoonten (Syntra Hasselt); Evolutiepsychologie (Ignoramus Academie), Opvoedingsconsulent (Syntra Hasselt – Ignoramus Academie), Opleiding Familieopstellingen en Droomgids (De Gulden Snede), Live the Connection (Kernmodule, Familie, Communicatie, Wie ben ik en Grensoverschrijding) (Marina Riemslagh), Kundalini Yoga Teacher Training Level I

Aanvullende cursussen: Hatha en chakra Yoga, Energetische meditatie (EM 1), 


d
c