ZEN Wellness weekend Steinerschool: 2 en 3 maart 2024

Je hoeft zeker geen heel weekend vrij te zijn. Je kunt elke massage of activiteit apart boeken! De plaatsjes zijn beperkt, dus reserveer je plekje op de futon, op het meditatie kussen of op de yogamat.
Alle info en boekingen op  www.steinerforlife.be

De Steinerschool in Wijgmaal steunen en tegelijkertijd voor je eigen gezondheid zorgen? In deze tijden waarin veel mensen verhoogde stress ervaren, is het des te belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Shiatsu in een Japanse massagevorm die je energie in balans brengt, voor ontspanning en een beter immuniteit.

Voor de achtste maal strijkt Iyashi, Centrum voor heling in Heverlee, neer in de  Zonnewijzer: een shiatsu-massage (50 minuten) haalt alle spanningen uit uw lijf en een meditatie of yoga-sessie brengt je helemaal tot rust Let wel, de plaatsen zijn beperkt…  

 Zaterdag 2 maart
10:30 – 12:00 Kundalini yoga en meditatie met Annelies Declerck € 15
11:00 start shiatsu massages (elk uur tot 15:00 – einde 16:00) € 40
12:30 – 13:30 Klankconcert met klankschalen met Yves Wuyts € 12
14:00 – 15:00 Introductie workshop shiatsu massage in zit met Jonathan Verlinden € 12
15:00 – 16:00 Do-in yoga met Jonathan Verlinden € 12
16:00 – 17:00 Zen meditatie met Peter Plasqui € 12                                          

Zondag 3 maart
10:30 – 12:00 Kundalini yoga en meditatie met Annelies Declerck € 15
11:00 start shiatsu massages (elk uur tot 16:00 – einde 17:00) € 40
12:00 – 13:00 Taichi les met Renaat Scheelen € 12
13:00 – 14:00 Ouder-kind shiatsu massage met Melissa Debecker € 12
14:00 – 15:00 Do-in yoga met Jonathan Verlinden € 12
15:00 – 16:00 Zen meditatie met Peter Plasqui € 12
16:00 – 17:00 Ontstressen in 5 minuten met Jonathan Verlinden € 12  

Er zullen lekkere maaltijden verkrijgbaar zijn op zaterdag en zondag van 12:00 tot 15:00. Een vegetarische curry met rijst voor 13 € en soep met brood voor 6 € . Ook op voorhand te bestellen.

U kan ook op de dag zelf nog ter plaatse inschrijven. Aan de kassa betaalt u €15 voor een yoga of meditatie sessie van 50 min. en €18 voor een sessie van 1,5 uur.

Voor een massage betaalt u aan de kassa €45, maar let op: deze zijn snel volzet. U neemt best even contact op met Annelies op 0474 83 64 01 om de beschikbaarheid te controleren.

                                             

Kundalini yoga en meditatie (Annelies Declerck)                                                              

Een kundalini yogales bestaat uit opwarming, pranayama (ademhalingsoefeningen), een yoga kriya met fysieke oefeningen, diepe relaxatie en een meditatie. We tunen in en uit met een mantra.

Do-in yoga (Jonathan Verlinden)                                                                                        

Do-In yoga is een meridiaan gebaseerde vorm van yoga waarin ik je meeneem in een 5- elementenreis.

Zen meditatie (Peter Plasqui)                                                                                            

De meditatie focust op het eenvoudigweg aanwezig zijn bij alles wat zich aandient van moment tot moment, oordeelloos, wakker, alert. Dit doen we door in stilte, onbeweeglijk te blijven zitten en te observeren wat er zich aandient.

Klankconcert met klankschalen (Yes Wuyts)                                                                       

Op een matje liggend, begeleid door een korte meditatie/visualisatie wegdromen in een hemelse mix van verschillende klankschalen en andere instrumenten. De klanken en de stiltes zijn een uitnodiging om bij jezelf te komen. Kortom, een afvoer van spanning om in een diepe ontspanning te komen. Nadien heb je een liefdevol relaxed gevoel om verder mee in de dag te nemen.

Introductie workshop shiatsu massage in zit 
De voordelen van shiatsu in zit is dat je minder plaats en materiaal nodig hebt om iemand te kunnen behandelen. We werken het liefst op een meditatie kussen. De beoefenaar zit achter de ontvanger op een futon of yogamat. We gaan elkaar behandelen met gemakkelijke drukpunt en stretch technieken. Iedereen kan het leren!

Tai Chi les

We gaan op een gefocuste manier aan de slag met oefeningen om op te warmen, gewrichten te openen en onnodige spanningen los te laten. Via basis oefeningen van Tai Chi leer je wat het is om te “zinken ” in het lichaam, en vanuit een goede houding te bewegen. Tai Chi is voor iedereen, wees allen welkom. 

Ouder-kind shiatsu massage

Een ouder kind massage is een speelse manier om de band tussen jou en je kind te versterken. Met eenvoudige technieken gaan jullie gaan samen op ontdekking naar wat prettig voelt, wat rust brengt, wat ontspanning biedt. Kinderen worden meer bewust van hun eigen lichaam en ervaren de effecten van positieve aanraking. Ouders krijgen de ruimte hun hoofd leeg te maken, zich opnieuw te verbinden met hun lichaam en rust te ervaren. De enige vereiste is makkelijk zittende kledij en een portie enthousiasme. Hopelijk tot dan! 

Ontstressen in 5 minuten
Weet je wat stress is en hoe je stress kan oplossen? Dat leg ik je graag uit en we gaan het ook direct toepassen. Zo kan je ervaren hoe je  jezelf kan ontstressen in 5 minuten met het “abc van ontstressen”. 

Shiatsu massage is een Japanse vorm van massage. Er wordt gewerkt op de energie doorstroming in het lichaam en dit brengt je meer in balans, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Na dit pittige jaar kunnen de meesten van ons wel wat ondersteuning gebruiken. We beseffen eens te meer dat contact levensnoodzakelijk is en shiatsu brengt je bij jezelf en bij een betere gezondheid. Als ontvanger lig je op een Japanse mat (futon) – en hou je je kledij aan. We vragen een democratische prijs van 40 euro per sessie van 50 minuten. Je kunt ook boeken als cadeau voor iemand anders…

Alle opbrengst is voor de uitbreiding van de school!

De plaatsjes zijn beperkt, dus reserveer je plekje op de futon, op het meditatie kussen of op de yogamat.
Alle info en boekingen op  www.steinerforlife.be

d
c