ZEN shiatsu verdieping op 10 en 17 maart

The part and the whole

In deze tweedaagse workshop neemt Ronny jullie dieper mee in de Zen shiatsu roots.

Shizuto Masunga sensei zegt, ‘’Shiatsu is Art.’’ Het gaat hier om de kunst van het aanraken. Hij geeft daarbij aan, dat we bij shiatsu best niet vertrouwen op onze tastzin, maar shiatsu uitvoeren met een verhoogd oerzintuig dat holistisch de ontvanger onderzoekt en vervolgens herkent waar de druk  aangewezen is. 

”The fingers of shiatsu operators are not more sensitive than those of others, however, thanks to the primitive brain, they have a reading capacity with almost anthropological implications. even though the therapist cannot see inside the body, through hand pressure he can read its reaction”. 

Shizuto Masunaga

Deze workshop heeft een jarenlang proces van rijping ondergaan binnen mijn praktijk en is nu ‘’pronto.’’ Zoals een goede wijn, is hij klaar om gedronken te worden, zal hij veelzijdig en rijk van smaak zijn en aangenaam om te beleven.

Complexloos en zonder te intellectualiseren integreren we verschillende technieken: Ho/Sha, 50%-50% en andere toetsen binnen de shiatsu therapie. Dit allemaal binnen een spirituele handeling: Ki-zuki. Een wereld van het geheel, die het contrast overstijgt en absoluut vrij is van fixatie. Het geheel is gelijk aan het deel en het deel is gelijk aan het geheel. The part and the whole!

Volledig in de traditie van de Oosterse geneeskunde, wil ik uw gids zijn, om met weinig woorden yin uit te leggen. Een sfeer creëren waarin we de oosterse cultuur in ons bewustzijn brengen en diepte in onze shi-A-tsu behandeling kunnen integreren. 

Deze workshop is geldig als bijscholing voor de BSF.

Data: 10 en 17 maart 2023, telkens van 9:30 tot 16:30

Locatie: Iyashi, Heverlee

Lesgever: Ronny Massa

  Je kan hier inschrijven:
  Wil je onze nieuwsbrief (blijven) ontvangen? We sturen max. 8 mails per jaar. (*)
  JANEE

  Heb je een opmerking of vraag bij je inschrijving?


  d
  c