WORKSHOP ZEN SHIATSU

Op 20 en 21 februari 2021 komt gastdocent Chris Camp een heel weekend lesgeven in Zen shiatsu. Noteer alvast de data in je agenda!

Het verschil tussen Zen shiatsu en ‘klassieke’ shiatsu is zoals het vergelijken van appelen en peren. Het is beide fruit maar er zijn misschien meer verschillen dan gelijkenissen. In dit weekend gaan we leren wat Zen Shiatsu precies inhoudt en hoe we deze manier van werken kunnen integreren in wat we reeds kennen.

We maken op een nieuwe manier kennis met de basisprincipes van Zen Shiatsu en gaan deze verdiepen met verschillende ervaringsgerichte oefeningen. De basisprincipes die zeker aan bod gaan komen zijn:

  • Kwaliteit van zijn
  • Kwaliteit van aanraking
  • Kwaliteit van fysieke, emotionele en mentale houding
  • Leren voelen en leren contact maken met de energie in de meridiaan
  • Het zelf genezend vermogen van de ontvanger stimuleren het diepe contact vanuit de juiste aanraking
  • Het leren volgen van de energie in de meridiaan over het lichaam (aangezien een meridiaan niet altijd op de plaats uit het boek loopt)

We maken ook een intro naar meridiaan diagnose aangezien deze vorm van diagnose diep gebruik maakt van de basisprincipes van Zen Shiatsu.

Soms komen we het idee tegen dat Zen Shiatsu hetzelfde als ‘klassieke’ shiatsu maar dan met de uitgebreide meridianen (Masunaga meridianen). In dit weekend ga je merken dat dit een volledige verkeerde interpretatie is van wat Zen Shiatsu eigenlijk inhoudt en ga je de diepe kracht beginnen ervaren van Zen Shiatsu.

Lesuren: 9:30 – 18:00 (mogelijks te volgen als postgraduaat)

Lesgever: Chris Camp

Locatie: Iyashi, Tweekleinewegenstraat 71, 3001 Heverlee

Prijs: 250 euro

d
c