Kundalini Yoga “RRR retreat” in Bali 7-11 november 2018

Relax, Renew & Rejoice!

Voel je je moe, rusteloos, vol stress? Ga mee met ons op mini-retreat met Kundalini yoga gecombineerd met Yin Yoga Nidra.

Het recept voor een time-out en reset van je systeem waar je intens blij van wordt?

Kundalini yoga, mantra en meditatie, met eeuwenoude yogische wijsheid voor relaxatie en revitalisatie, Yin yoga en Yoga Nidra voor diepe ontspanning en versterking van het zenuwstelsel, lekker vegetarisch eten, veel vrije tijd. En dat alles op het magische en prachtige eiland van de Goden: Bali!

Data:                     7-11 november 2018

6 november avond:  aankomst en welkom in “Life in Amed”

Retreat begint op 7 november in de ochtend.

Deelnemers checken out op 12 november na het ontbijt.

Prijs:                     850 euro

Leraren:              Annelies Hari Avtar Declerck en Nele Duprix

Inschrijven:        Annelies: annelies@iyashi.be of +32 (0) 474 83 64 01

Nele:  yoganele@gmail.com +81 (0) 90 9441 4556

Programma:

Ochtend                                Vers fruit en sap

8:00 – 10:00                        Kundalini yoga met Annelies

10:30                                     Brunch

12:00                                     Vrije tijd – mogelijkheid tot geplande uitstap

16:00 of 20:00                     Yin yoga en/of Yoga Nidra met Nele

(uur wordt aangepast aan eventuele dag activiteit)

18:00                                     Avondeten

Aantal deelnemers: 12 personen

Wat is inbegrepen?

  • 6 nachten en 5 dagen in het prachtige Boutique hotel: Life in Amed (gedeelde kamers, individuele kamers mogelijk op aanvraag en aan extra kost)
  • 2 gezonde vegetarische maaltijden per dag (+ ’s ochtends vers sap)
  • 2 dagelijkse yoga sessies, meditatie, teachings en relaxatie
  • Sunrise boot trip
  • Excursie naar de water tempel

Wat is niet inbegrepen?

  • Vliegticket naar Denpasar, Bali
  • Transport naar/van Denpasar Airport (transport kan wel geregeld worden)
  • Alcoholische dranken
  • Optionele massages/individuele CST sessies, etc.

Over Annelies en Nele

Nele

Oorspronkelijk van België, leeft Nele nu al 20 jaren in Japan. Ze ontdekt graag de Boeddhistische Zen temples en is geïnspireerd door Zen en de Japanse manier van leven.

Ze begon haar yoga en meditatie pad meer dan 15 jaar geleden. Na het beëindigen van de 200 uur Vinyasa en Yin yoga training in Bali, begon ze les te geven in 2013. Ze studeerde met Internationaal bekende lerares Sarah Powers en ontwikkelde verder haar expertise in Yin yoga.  In 2017, vervoegde ze Cat Kabira in Costa Rica om dieper te duiken in de biodynamiek van Yin yoga en Yoga Nidra. Nele deelt graag de wijsheid en de praktische, diep voedende en ontspannende voordelen van zowel Yin yoga als Yoga Nidra.

(https://yoganela.com/ )

 

Annelies

 

Geboren in België en samen japanologie gestudeerd met Nele, woont Annelies nu gelukkig getrouwd en moeder va vier kinderen. Samen met haar partner heeft ze in 2007 het Centrum voor heling IYASHI in Heverlee gecreëerd. Sinds dan is het centrum tot bloei gekomen met een aanbod van shiatsu massages en opleiding, droom- en familieopstellingswerk, de love method en kundalini yoga. (www.iyashi.be)

Terwijl haar eerste yogales op haar zestiende was, kwam ze pas echt thuis bij de Kundalini yoga. Na afronden van de teacher training bij de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh in 2013, heeft ze deze yoga vorm gegeven op wekelijkse basis en in workshops. Momenteel is ze als stagiaire betrokken bij de Kundalini Yoga Teacher Training. Annelies geeft de oude wijsheden van shiatsu en yoga met passie en op inspirerende wijze door.

Yoga stijlen

KUNDALINI YOGA wordt de yoga van het bewustzijn genoemd, de moeder van alle yoga’s. Deze yoga werd oorspronkelijk alleen doorgegeven van leraar op leerling. Eind jaren 60 bracht Yogi Bhajan Kundalini yoga vanuit India naar het Westen. Hij zag dat deze technieken nodig waren in onze steeds veranderende westerse maatschappij. Kundalini yoga geeft ons de technologie om met de uitdagingen van de 21ste eeuw om te gaan.

Regelmatige yogabeoefening maakt ons lichaam sterk, vitaal en soepel en maakt ons zenuwstelsel krachtig. Het laat ons kliersysteem optimaal werken en onze levensenergie goed doorstromen. Yoga maakt je gezonder, meer energiek, meer in staat om van het leven te genieten en te houden van jezelf en van anderen. Kundalini yoga helpt ons om ons lichaam en geest meer te ontspannen en om ons bewustzijn te zuiveren van belemmerende emotionele en mentale patronen. Met Kundalini yoga ontwikkel je ook je intuïtie en kun je een bewust en spiritueel leven leiden te midden van onze drukke maatschappij. Yoga brengt ons terug bij onszelf!

YIN YOGA is een rustiger stijl van yoga, met houdingen die voor een 3 tot 5 minuten of zelfs langer worden aangehouden. Yin-yogahoudingen oefenen gematigde stress uit op de bindweefsels van het lichaam – de pezen, fascia en ligamenten – met als doel de bloedcirculatie in de gewrichten te stimuleren en de flexibiliteit te verbeteren. Een meer meditatieve benadering van yoga, yin heeft als doel het bewustzijn van iemands innerlijke stilte te cultiveren.

YOGA NIDRA, ook wel ‘yogaslaap’ genoemd, is een bewustzijnsstaat tussen ontwaken en slapen, zoals de ‘slapen gaan’ fase. Het is een toestand waarin het lichaam volkomen ontspannen is en de beoefenaar systematisch en steeds bewuster wordt van de innerlijke wereld door het volgen van geleide instructies. Deze bewustzijnsstaat is zowel een vorm van meditatie als een geest-lichaamstherapie.

 

d
c