Masterclass Zen Shiatsu door Ronny Massa

In deze workshop beoefenen we de kunst van steun en druk. We leggen onze hand, of gebruiken onze handen niet om te drukken, maar om te beschermen. In deze vijf dagen gaan we telkens de verschillende lichaamszones gericht behandelen en in de behandeling integreren we de holistische visie van de zen shiatsu. Elke zone van het lichaam die behandeld wordt, kan als een afzonderlijke behandeling gezien worden of dienen als onderdeel van een hele lichaamsbehandeling. De verschillende technieken en kata’s hebben een diepe inwerking en kunnen direct toegepast worden om de vitale kracht en innerlijke natuur van de ontvanger te versterken en te harmoniseren. In de workshop zijn er oefeningen die ons bewuster maken van het gegeven dat het lichaam kan gezien worden als heiligdom van de geest, waarbinnen de kracht van de natuur woont. We leren door onderzoek dat meridianen een bemiddelende rol spelen tussen de fysieke structuren van het lichaam en de interne, vitale kracht.

Dan evolueert je behandeling van een fixatie of zoektocht naar een zwak of leeg deel in het lichaam, naar een luisteren naar de oproep van het leven van de ontvanger vanuit nederigheid. Door het behandelen van de verschillende lichaamszones leren we het contrast overstijgen en begrijpen we dat leegte niet bestaat. Het geheel is gelijk aan het deel en het deel is gelijk aan het geheel.

Shizuto Masunaga, de grondlegger van de Zen shiatsu was professor in de psychologie. Zijn theorie is een studie van en een samengaan van wetenschap en oosterse filosofieën. Hij combineerde de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) met oude Oosterse massagetechnieken en holistische Oosterse zienswijzen. Zijn werk bestond er in mensen te begeleiden op weg naar zelfrealisatie en zelfbewustzijn.  

De vijfdaagse workshop heeft een structurele opbouw, elke dag heeft een centraal thema binnen de theorie van zen shiatsu. Iedere dag staat eveneens op zichzelf als deel binnen het geheel en kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Deze cursus is ook geldig als bijscholing voor de BSF.  

Lesgever: Ronny Massa

datum: 5 vrijdagen 6/10, 10 en 17/11, 1 en 22/12 2023, van 9 tot 16:00

Prijs: 125 euro per dag en 550 voor de vijfdaagse workshop (extra 50 euro korting voor Iyashi studenten die eerder meegingen naar Orval: 500 euro voor de vijfdaagse)

Locatie: Iyashi, Tweekleinewegenstraat 71, 3001 Heverlee

  Je kan hier inschrijven:
  Wil je onze nieuwsbrief (blijven) ontvangen? We sturen max. 8 mails per jaar. (*)
  JANEE

  Heb je een opmerking of vraag bij je inschrijving?

  d
  c