Kundalini yoga deel en heel cirkel: 1 maart

Een heilige cirkel waarin we graag naar elkaar luisteren en de polariteiten toelaten in ons hart. 

In 2020 verscheen het boek White Bird in a Golden Cage van Premka Kaur. Het vertelt het verhaal van Premka en haar ervaring van misbruik met Yogi Bhajan en de organisatie. Voor mij was dat een donderslag bij heldere hemel. In mijn eigen Kundalini Yoga teacher opleiding in België en Portugal had ik zeer integere teachers gehad. De kundalini yoga technieken brachten mijzelf diepe heling en transformatie en de vrouwen die ik onderweg ontmoette werden yoga sisters en vriendinnen voor het leven.

Het vroeg een innerlijk proces van diepe rauwe emotie en blijven voelen wat voor mij klopte. Met veel nederigheid en compassie eer ik eenieder die slachtoffer werd van misbruik binnen deze traditie. Grensoverschrijding (en nog meer in een relatie met macht onbalans) kan niet getolereerd worden.

Ik koos ervoor om Kundalini Yoga in mijn leven te houden, te blijven beoefenen en doorgeven, zowel in wekelijkse lessen als in de Teacher Training. De inhoud en de technologie van de Kundalini Yoga zelf blijven tot op de dag van vandaag voor mezelf enorm waardevol. En ik zet me in om het zo ook integer en authentiek in mijn lessen door te laten stromen.

De verhalen die tot op de dag van vandaag naar boven komen – net als in de Kerk hier – kunnen ons raken, tot diep in onze ziel. Sommigen hier kiezen dan ook om geen kerkgebouw meer binnen te stappen. Voor sommigen zijn alle priesters nu verkrachters. Sommigen kiezen om de Bijbel te blijven lezen. En mag elke waarheid ook naast elkaar een plek krijgen?

Deze cirkel is er voor jou als je voelt dat je wilt bijdragen tot delen en helen in dit Kundalini yoga verhaal.

Datum: vrijdagavond 1 maart van 19:00 – 20:30

Facilitator: Hari Avtar Annelies Declerck

Prijs: vrije bijdrage

Inschrijven is noodzakelijk.

  Je kan hier inschrijven:
  Wil je onze nieuwsbrief (blijven) ontvangen? We sturen max. 8 mails per jaar. (*)
  JANEE

  Heb je een opmerking of vraag bij je inschrijving?

  d
  c